Boende

Du bor lugnt och enskilt intill Lainoälven en mil från närmaste bilväg.
Är du fiskare så har du bara några steg ned till den övre Liedakkaforsen som ligger och väntar på Dig, och när du blir trött så är det bara gå upp och vila sig i stugan. Är Du jägare så har Du det lika nära... Du tar bössan ur fodralet när Du lämnar stugan. Jakten börjar så fort Du kommer runt stugknuten...

Du blir inte störd av mobilsamtal för det finns ingen täckning vid älven. Vill du absolut ringa så går det om du går en km upp på Liedakkaberget. Ta med dig kikaren och njut av utsikten över milsvid vildmark när du ändå är där.

 Hallentré

 

Stugan är ett timmerhus på ca 80 m² fördelat på 2 rum med 4 bäddar i vardera. Inredningen är enkel och rejäl. Till matlagningen finns gasolplattor. Vattnet hämtas direkt ur älven med spann som finns i stugan. För färskvarorna finns gasolkylskåp.

 

Det du behöver ha med Dig är lakan och örngott (eller sovsäck), och andra personliga tillhörigheter. Kokkärl och porslin, liksom städ och diskutrustning finns i stugan.


Torr björkved så att Du kan tända en värmande brasa i kaminen finns naturligtvis. Vid kaminen finns en rymlig torkställning för blöta kläder.

 

För allas trevnad rengör vi förpackningar som glasflaskor, plåtburkar och plastförpackningar och lägger dem i avsedda kärl.

Vedeldad bastu vid älven

På kvällen är det skönt med ett bastubad. Vattnet värms samtidigt i en behållare på rökröret.

Blir det för varmt är det bara ta ett svalkande dopp i älven.

Även vinteraktiviteter i form skoterkörning och pimpelfiske finns tillgängligt.